به گزارش پایگاه خبری وطن بیدار: فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا تهران با بیان اینکه بیشترین تبادل مسافر در پایتخت صورت می گیرد، گفت: باید در این شرایط حساس از مراکز فرودگاهی در جلوگیری از ورود سویه جدید کرونا مراقبت کرد.

علیرضا زالی عصر دوشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران افزود: بیشترین تبادل مسافر در تهران است و آنچه که در حال حاضر در حوزه فرودگاهی نیاز است، این موضوع است که حمایت همه جانبه‌ای با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط در مجموعه فرودگاه امام خمینی (ره) اتفاق بیفتد، امروز حتی کشورهایی که درگیر اُمیکرون شدند و این سویه در آن کشورها منتشر شده محدودیت‌هایی را برای ورود مسافر گذاشتند چرا که می‌خواهند از سوش‌های وحشی‌تر اُمیکرون و ورود آن به کشورشان جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: مدارس ما بسیار مهم هستند چراکه اصولا دانش آموزان نسبت به افراد معمولی بیشتر می‌توانند بیماری را منتقل کنند. در همین راستا نیاز است که از نرم افزار پایش موارد سندرمیک به صورت جدی بهره بگیریم و مدیر مربوطه با مشاهده اولین علائم موضوع را به مراقبان از طریق نرم افزار منتقل کنند.

فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: سیاست استفاده از واکسن‌های ناهمگن در دُز سوم می‌تواند بسیار مهم و اثربخش باشد. بر اساس مقالاتی که منتشر شده اگر بتوانیم در کشور شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که تزریق دُز سوم متفاوت از دُز اول و دوم باشد می‌تواند اثربخشی بسیار بهتری داشته باشد.

زالی خاطرنشان کرد: باید برای دو تا سه هفته آینده نظارت‌ها بسیار بیشتر شود. در این راستا نیاز است تیم‌های تلفیقی در سطح شهر کار نظارت را به ویژه در اصناف و رستوران‌ها انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه لازم است تجربه سوش دلتا دوباره بازنگری شود، گفت: وقتی گسترش سوش دلتا آغاز شد نسبت به کشورهای اروپایی با ۲ هفته تاخیر در ایران شاهد شیوع آن بودیم. در حال حاضر نیز پیش بینی ما این است که در مورد سوش اُمیکرون نیز همین موضوع اتفاق خواهد افتاد. این الگو به دلیل سرایت پذیری بالا تقریبا انتظار می‌رود در هر کشوری مشاهده شود.

وی اظهار داشت: خواهش من این است که مقداری عملیاتی تر پروتکل‌های بیماریابی و غربالگری را مورد بازنگری قرار دهیم. نکته دیگر در خصوص مساله رنگ بندی‌ها است که در حال حاضر تهران آبی است اما نباید گول این رنگ بندی را بخوریم.

فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در تهران بیان کرد: در رنگ بندی یکی از شاخص‌های پر رنگ که مبنای رنگ بندی قرار می‌گیرد، بحث بستری است اما باید به این نکته توجه کنیم که حدود چهار تا ۱۴ روز در خصوص بستری تاخیر را شاهد هستیم لذا باید مراقبت لازم را در دستور کار قرار دهیم.

زالی تاکید کرد: رنگ بندی در کشور ما کار ارزنده‌ای است و نمی‌خواهم آن را نقد کنم در همه جای دنیا نیز وجود دارد اما توانایی سنجش سطح خطر را ندارد که در حال حاضر وضعبت تهران آبی است اما ممکن است هفته بعد این وضعیت ادامه داشته باشد و یا تغییر کند، باید با توجه به شرایط، بازآرایی در بهداشت و درمان تهران در ارتباط با سوش جدید اتفاق بیفتد. نوع رویکرد در حوزه درمانی و بیماریابی اُمیکرون باید تغییر داده شود و جهادی تر کار کنیم.

فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: تقریبا تمامی کشورهای دنیا متفق القول هستند که اگر میزان بیشتری دُز بوستر تزریق شود شرایط بسیار بهتر از زمانی است که ۲ دُز واکسن زده شده است لذا با مشارکت دستگاه‌های ذیربط و بهره گیری از موارد تشویقی باید نسبت به تزریق دُز سوم یا یادآور اقدام کنیم و این موضوع را به عنوان موضوعی اصلی برشماریم.

وی افزود: برخی مراکز تجمیعی ما کمرنگ شده است، لذا لازم است استاندار تهران در نامه‌ای به دستگاه‌هایی که در مراکز تجمیعی همکاری داشتند تاکید شود که مثل گذشته بار دیگر موضوع واکسیناسیون را پیگیری کنند؛ همچنین باید به ادارات استان دستوری داده شود که نسبت به تزریق دُز سوم اقدام کنند.